Kevään uutisvideo: Sähkösäätöinen työpiste ja EFG Jousituoli

PÄIVÄPALAUTUMINEN on täysin aliarvostettu osa työpäivää.

Kuinka moni meistä ylpeilee omalla palautumistaidollaan? Tuskin kukaan. Enemmän tuppaamme keskittymään to do -listoihin ja “oikeiden töiden” suoritukseen. Tutkimukset kuitenkin yksimielisesti puoltavat päiväpalautumisen tehokkuutta. Lataamalla akkujasi 2-3 krt. työpäivän aikana, tulet sillä satsauksella parantamaan lisäksi työsi laatua ja keskittymiskykyäsi. Kehon palautumisprosessi tyhjentää työmuistia, jolloin virtaa uusille innovaatioille tulee kuin itsestään! Ei tarvita muuta, kuin lyhyt palauttava hetki päivääsi, hetki jolloin ajatukset oikeasti päästävät irti työasioista.

Palautumisreaktio pähkinänkuoressa:

-> Palautumisprosessin keskeisin tekijä on parasympaattinen hermosto, joka on osa autonomista hermostoamme. Kun parasympaattinen hermosto aktivoituu: sydämen syke ja verenpaine laskevat,  sydämen sykevälivaihtelu suurenee, hengitys rauhoittuu ja syvenee, lihakset rentoutuvat ja hormonitoiminta tasapainottuu, ruuansulatuselimistön toiminta käynnistyy, elimistö alkaa varastoida energiaa ja kehon huoltamiseen ja korjaamiseen liittyvät prosessit meissä käynnistyvät.

-> Palautumisprosessin eli parasympaattisen hermoston aktivoinnin voi käynnistää rentouttamalla ja rauhoittamalla kehoa. Rentoutuminen vapauttaa kehon ja mielen jännitystä, tuottaa mielihyvää ja auttaa päästämään irti tarpeettomista huolista ja peloista. Rentoutumis- ja rauhoittumistapamme ovat yksilöllisiä, joten tärkeää on löytää itselleen toimivia keinoja, jotka lisäävät kehon voimavaroja. Onko se tauolla musiikin kuuntelu, keskustelu ystävän kanssa, fyysinen harjoite, meditaatio, hengittäminen, mielipuuhaasi liittyvä ajatelma, mikä toimii sinulle? Millä saat palautumisen käynnistymään ja pään irti työstä?

Millainen työhyvinvointi sisältö palvelisi sinun työyhteisösi?

Onko etätyön ja etäjohtamisen työkalut teillä jo käytössä?

Kaipaako sinun yrityksesi konsulttia erityisesti hyvinvoinnin ja osaamisen kehittämisen tueksi?

 Ota yhteyttä, niin käydään läpi tilannettasi yhdessä!

 

Palauttavia hetkiä toivotellen

Tiina Mustonen

CEO I hyvinvointiasiantuntioja I vaikuttavuusvalmentaja

Hehku Business

tiina.mustonen@hehkuwellness.fi

+358 45 78713579

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/tiina-mustonen-0a9887173/