Seinäkeratkaisuilla työrauhaa ja yksityisyyttä


Tutustu videon tuotteisiin:

  • Seinäkkeet >>

Hyvinvointiasiantuntijan vinkit kehonhuoltoon:

PÄIVÄPALAUTUMINEN on täysin aliarvostettu osa työpäivää. Kuinka moni meistä ylpeilee omalla palautumistaidollaan? Tuskin kukaan. Enemmän tuppaamme keskittymään to do -listoihin ja “oikeiden töiden” suoritukseen. Tutkimukset kuitenkin yksimielisesti puoltavat päiväpalautumisen tehokkuutta. Lataamalla akkujasi 2-3 krt. työpäivän aikana, tulet sillä satsauksella parantamaan lisäksi työsi laatua ja keskittymiskykyäsi. Kehon palautumisprosessi tyhjentää työmuistia, jolloin virtaa uusille innovaatioille tulee kuin itsestään! Ei tarvita muuta, kuin lyhyt palauttava hetki päivääsi, hetki jolloin ajatukset oikeasti päästävät irti työasioista.

Palautumisreaktio pähkinänkuoressa:

-> Palautumisprosessin keskeisin tekijä on parasympaattinen hermosto, joka on osa autonomista hermostoamme. Kun parasympaattinen hermosto aktivoituu: sydämen syke ja verenpaine laskevat,  sydämen sykevälivaihtelu suurenee, hengitys rauhoittuu ja syvenee, lihakset rentoutuvat ja hormonitoiminta tasapainottuu, ruuansulatuselimistön toiminta käynnistyy, elimistö alkaa varastoida energiaa ja kehon huoltamiseen ja korjaamiseen liittyvät prosessit meissä käynnistyvät.

-> Palautumisprosessin eli parasympaattisen hermoston aktivoinnin voi käynnistää rentouttamalla ja rauhoittamalla kehoa. Rentoutuminen vapauttaa kehon ja mielen jännitystä, tuottaa mielihyvää ja auttaa päästämään irti tarpeettomista huolista ja peloista. Rentoutumis- ja rauhoittumistapamme ovat yksilöllisiä, joten tärkeää on löytää itselleen toimivia keinoja, jotka lisäävät kehon voimavaroja. Onko se tauolla musiikin kuuntelu, keskustelu ystävän kanssa, fyysinen harjoite, meditaatio, hengittäminen, mielipuuhaasi liittyvä ajatelma, mikä toimii sinulle? Millä saat palautumisen käynnistymään ja pään irti työstä?

Palauttavia hetkiä toivotellen
Tiina Mustonen
CEO I hyvinvointiasiantuntija I vaikuttavuusvalmentaja
Hehku Business
tiina.mustonen@hehkuwellness.fi
+358 45 78713579
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/tiina-mustonen-0a9887173/